2019-08-07T10:07:17+02:00 7. августа, 2019. 10:07 |

ТЕРМОСЕКТОР „TE-KO KОСТОЛАЦ“: У знаку комплетног сређивања

Термоелектрана „Костолац А“ током лета биће у ремонту како би се сва њена постројења припремила за поуздану производњу у другој половини године. Јавне набавке за ремонт покренуте су прошле године.

− Када је реч о ремонту блока А1 предвиђени су ревизија турбогенераторског постројења и машинског дела генератора, ремонт пумпе, арматуре, помоћних уређаја, цевног система котлова и котловских уређаја. Биће урађен и ремонт термичке изолације и озида као и високонапонских и нисконапонских уређаја, мернорегулационе опреме и управљачког система и уређаја допреме угља према блоку А1, истиче Бранко Цвејић, главни инжењер Сектора одржавања ТЕ „Костолац А“.

Ремонти оба блока раде се 29 календарских дана и стандардног су типа.

− Ремонт блока А2 подразумева ревизију турбогенераторског постројења и машинског дела генератора, ремонт пумпи, арматуре, помоћних уређаја, цевног система котлова са заменом одређених позиција, котловских уређаја, термичке изолације и озида, као и ремонт димњака. Урадићемо и ремонт високонапонских уређаја и електромотора, нисконапонских уређаја, затим мернорегулационе опреме, управљачког система и уређаја за допрему угља, каже Цвејић.

 Р.Н.