Костолачка екипа Техничке школе са домом ученика “Никола Тесла”, на Светском првенству средњошколаца, изборила је треће место за Србију у футсалу.  

Историјски успех и бронзу са “ISF World School Futsal Championship”, одржаног у Београду, донели су Лазар Савић (E43), Никола Бундало (М32), Богдан Димитријевић (M32), Јован Благојевић (E42), Јован Нонковић (Е32), Лазар Спасић (М43), Лука Глушац (Е43), Фабијан Морина (М12), Милош Бундало (Е43) и Страхиња Стаменковић (М32), предвођени професором Марком Сузићем.

У дану њиховог повратка са првенства, у уторак, 17. октобра, њихови вршњаци, професори и представници Градске општине Костолац приредили су дочек изненађења на платоу испред спортске хале.

Том приликом обратила се директорка Техничке школе са домом ученика “Н. Тесла” Нела Алексић, потом, тренер и професор Марко Сузић и капитен екипе Никола Бундало, док је водитељ програма био Драган Стојиљковић, професор математике.

Директорка Алексић је уз честитке на изванредном успеху истакла:

– Ваш труд, преданост  и тимски дух су заиста заслужни за овај успех. То је изузетан резултат за све нас. Ваша упорност и страст према спорту довели су вас на светску сцену и то је достигнуће које ће вас пратити кроз цео живот. Ви сте инспирација за све наше ученике, за ваше другаре, да имају своје снове, да их парте, постављају своје циљеве и да се напорно труде да све те циљеве и остваре, истакла је Алексић и додала:

– Наставите да се развијате у спортском духу, али и као људи, јер сте показали да имате потенцијал да постигнете велике ствари. Ви сте истински шампиони и хвала им што сте и нама приуштили задовољство да се и сами осећамо као шампиони.

Дочеку пред спортском халом присуствовали су председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски и председница Скупштине ГО Костолац Милена Церовшек, са сарадницима.

Славље испред спортске хале завршено је колом, уз трубаче, а потом је настављено на другим локацијама по граду, до дуго у ноћ.

Приликом дочека, капитен екипе Никола Бундало захвалио се саиграчима који су оставили срце на терену, као и свима који су се окупили ради дочека и подршке, уз поруку

– Пратите своје снове!

Тренер Марко Сузић је нагласио:

– Минут нас је делио од финала, а за треће место, наш мали Костолац, победио је велики Бразил. Хвала свима!

Иначе, у групној фази такмичења, први меч су играли су против Републике Српске и убедљиво славили са 7:3. Уследио је неизвеснији меч против екипе Мађарске, завршен резултатом 6:6, а наш тим је до изједначења стигао у последњим секундама утакмице и тиме показао изузетну чврстину карактера која је својствена само најбољима. Последњи меч у групи окончан је 4:4.

Резултати у групном делу такмичења послали су представнике Србије у четвртфинале у коме су надиграли Казахстан резултатом 5:4. Ту их је дочекао добро познат противник. У изузетном мечу, у коме су након преокрета стекли предност од 2:1 до последњих пар минута, а потом примили гол за изједначење који је меч одвео у пенал завршницу у којој се екипа Француске боље снашла и однела коначну победу.

У даљем такмичењу, у надигравању за треће место противник је била екипа Бразила. Костолчани поново показују изузетан спортски дух и тријумфују резултатом 3:2.

А. М.

Share.

Comments are closed.

Skip to content