ЈП „Топлификација“ Пожаревац

 

Како наводе у Јавном предузећа „Топлификација“ Пожаревац, са представницима ТЕ “Костолац” договорен је почетак топлих проба, који обухвата прогревање вреловода Костолац – Пожаревац и примарне градске, за сутра, 3. октобар, од 9 часова.

Тако да ће од 4. октобра почети функционалне и топле пробе делова секундарних инсталација купаца (топлопредајне станице, кућне подстанице, унутрашње инсталације грејања).

Топле пробе, уз постепено подизање параметара трајаће до 10. октобра. Након тога, зависно од временских услова, и проблематике која ће се појављивати, успостављаће се редовно грејање. Грејна сезона почеће 15. октобра, како је и регулисано Градском Одлуком.

Иначе, припреме за грејну сезону 2017/18. су ове године почеле знатно раније него претходних година. Почетак допуне ТС је започет 4. септембра и са прекидима траје и данас.

Како наводе у Топлификацији, закључно са данашњим даном напуњено је, и биће допуњено, 95% примарних и секундарних инсталација грејања и објеката високоградње. У току је пуштање циркулационих пумпи у топлопредајним станицама где је извршена допуна водом.

Такође се указује на то да се у току топлих проба, до 15. октобра, неће реаговати на приговоре на квалитет грејања већ само на кварове и већа цурења. Због величине система (конзум 100 МW) и великог броја купаца (близу 10.000) није могуће истог дана пробати и пустити грејање свим купцима. Због тога пробе и пуштање трају 7-10 дана што је пракса и у другим градовима.

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content