2019-10-11T14:08:33+02:00 11. октобра, 2019. 14:08 |

ТОПЛИФИКАЦИЈА КОСТОЛЦА:Грејање за Кобалову улицу

После Базенске улице у насељу Канал, где су радови на новој топлификационој мрежи завршени и окончања радова на локацији „Пијаца“ у самом центру Костолца, радови су започети и на трећој планираној локацији, Кобаловој улици у Старом Костолцу. Топловод у дужини од 1700 метара који ће довести прикључке до 30 домаћинстава требало би да буде завршен у току децембра ове грејне сезоне, али то, углавном, зависи од временских прилика.

Поводом изградње новог топловодног крака, али и реализације других планираних инфраструктурних објеката, Костолац су у среду, 9. октобра, обишли градоначелник и заменик градоначелника Пожаревца, Бане Спасовић и Саша Павловић. Осим радова у Кобаловој улици, заједно са председником Градске општине Костолац Серџом Крстаноским и председницом Скупштине Миленом Церовшек, задржали су се и на раскрсници недавно реконструисаних улица Боже Димитријевића и Трудбеничке:

-Топлификација, водовод и путна инфраструктура су примарне инвестиције за Костолац. У следећој години нас очекује још једна велика капитална инвестиција, а то је топлификација села Острово. Морамо прво да урадимо комплетну пројектну документациију и примарни вод до села у дужини од 7,5 километара, а затим наредних година да ширимо мрежу, рекао је Крстаноски.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић потврдио је да је локална самоуправа последњих неколико година уважила све предлоге из Градске општине Костолац за улагање у комуналне инфраструктурне објекте:

 -Наставићемо са таквом сарадњом, градски буџет је добро избалансиран тако да Костолцу и свим месним заједницама према броју становника стижу и средства за решавање комуналне инфраструктуре. Градској општини Костолац стиже и више, јер не гледамо само проценте и број становника него и потребе.

                                 СТАРИ МОСТ И НОВИ ДРВОРЕДИ

 Трудбеничка улица која је главни улаз у Костолац реконструисана је у августу и осим квалитетног асфалта добила је и тротоар који ће учинити пешаке безбеднијим. Реконструкција је коштала 27 милиона динара. Завршена је реконструкција коловоза и у улицама Боже Димитријевића и Стефана Немање, а приводе се крају радови  у Хомољској улици. За Костолчане остаје отворено питање моста који је затворен за саобраћај пре више од годину дана:

 -У преговорима смо са Електропривредом Србије, у  чијем је власништву мост и  надамо се да ћемо покренути активности на уклањању овог надвожњака који је дотрајао. Град чека израда плана детаљне регулације и урбанистичких пројеката потребних за формирање нове улице, која је у плану након после уклањања надвожњака, рекао је Саша Павловић, заменик градоначелника Пожаревца.

Ове јесени  у Костолцу би требало да почну радови на замени и реконструкцији уличних дрвореда и парковских површина о чему је председник ГО Серџо Крстаноски известио:

-Очекује нас склапање уговора и почетак радова на замени, реконструкцији и формирању нових дрвореда. Добили смо зелено светло од републичке комисије и у првој фази ове јесени планирамо садњу дрвореда у девет улица, друга фаза је планирана за пролеће 2020. године, а трећу би требало да урадимо на јесен исте године.

За пројекат озелењавања Костолца издваја се око 60 милиона динара. Замена старих и садња 1700 нових стабала биће обављена у 21 улици у Костолцу, а градски парк биће потпуно реконструисан.

                                                                                                                                                                    Д. Деурић

 

 

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]