У Галерији обојене светлости Центра за културу Пожаревац у року је изложба Удружења ликовних стваралаца „Милена Павловић Барили“. На изложби која се традиционално отвара сваког пролећа, заступљени су сликарски радови 35 чланова овог Удружења.

Сликарка Виолета Марковић, председница УЛИС-а, на отварању изложбе је истакла:

-Свака већа изложба локалног карактера, па тако и ова, која окупља ствараоце махом везане за средину у којој делују, побуђује пажњу љубитеља уметности шире културне јавности. Такође, доприноси да већина уметничких радова и сликарских израза буду познати и препознатљиви публици. Сигурно је да захваљујући истим имамо прилику и да упознамо нека нова имена на ликовној сцени, као и да се упознамо са новинама у раду већ афирмисаних домаћих сликара.

Удружење ликовних стваралаца „Милена Павловић Барили“ окупља сликаре који припадају  различитим генерацијама. Њихове слике одржавају зато различите форме и правце у сликарству, рекла је Марковић и додала:

-Широк дијапазон тема обрађених у делима изложеним на овогодишњој Пролећној изложби говори у прилог важности одржавања оваквих колективних изложби, што омогућава један општи преглед стања савременог стваралаштва у нашој средини и могућности одговора појединца на различита питања савременог света и поимања сврхе постојања човека.

Изложба је оквир за представљање дела, у којима се преплиће више порука и  аналитичких погледа на данашњицу. Различити су и ликовни изрази, од традиционалних, преко модерних приступа у изразу, до потврђивања сопствених ликовних рукописа. У сваком случају ова, као и друге изложбе, обогаћује културну средину којој припада.

                                                                                                                      Д. Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content