2017-05-04T10:07:32+02:00 4. маја, 2017. 10:07 |

Три деценије Центра за социјални рад у Малом Црнићу

центар црнићеЦентар за социјални рад Oпштине Мало Црниће обележио je тридесет година постајањa и рада. Свечаности су присуствовали представници Републичког завода за социјалну заштита и Коморе социјалне заштите, председник Општине Малиша Антонијевић и председница Скупштине општине Горанка Стевић са сарадницима, директори јавних предузећа и установа, чланови Управног и Надзорног одбора Центра…

           Честитајући празник колективу председник Општине Малиша Антонијевић је поред осталог рекао:

Стуб наше заједнице су наши грађани, али и све институције које доприносе организованом раду и животу у Општини. Поред образовних, културних и здравствених установа, веома важну улогу има и Центар за социјални рад који брине о људима у  стању социјалне потребе, о онима којима су потребни подршка и ослонац. Тај рад је често невидљив за оне којима та врста помоћи није потребна, али је чињеница да је реч о изузетном напору и великој одговарности. Тридесет година је дуг временски период, и много тога се мењало у организацији рада установе. Али, постоји нешто што је присутно свих ових 30 година, што даје печат социјалном раду, а то су људске вредности и поштовање људских права, истакао је председник Антонијевић.

Обраћајући се гостима директорка Дијана Мирковић подсетила је на тешке године бремените социјалним проблемима, распадом државе, колонама избеглица, економским санкцијама, изолацијом земље, проблемима прогнаних, избеглих и расељених лица, бомбардовањем, сиромаштвом, транзицијама, елементарним непогодама… – Све су то били изазови на које је требало благовремено одговорити, успешно реаговати. Припадамо групи малих центара у односу на број радника и величину Општине коју покривамо, али великих по социјалним проблемима са којима се сусрећемо. У раду се често  преиспитујемо да ли смо могли квалитетније, боље… Увек смо, међутим, тежили да професионално обавимо посао, да пронађемо најбоље решење,  да живот грађана Општине учинимо лакшим и хуманијим, рекла је Дијана Мирковић. У наставку свечаности додељена су признања једном броју институција, организација, удружења и месних заједница којима се Центар захвалио на вишегодишњој сарадњи.  Признања је уручила председница УО Центра, Зорка Стојановић.

З. С.