За пар месеци, фудбалском тренеру Срећку Мишићу биће три године како живи и ради у најмногољуднијој земљи на свету, Кини. Током јануара одмарао се мало у Србији, а већ у фебруару је морао да се  врати у Лоудли. 

 -Скоро ће трећа година како радим у Кини. Задовољан сам свим условима у провинцији Хунан у граду Лоудију. Мој рад је цењен и на сваком кораку уживам поштовање ових дивних људи.Трудим се да оставим неки траг и дам пун допринос развоју клуба у коме сам тренутно. Задовољство оствареним је обострано и ништа не бих мењао, каже Мишић.

Пре месец дана клуб је потписао уговор о пословно-техничкој  сарадњи са познатим суперлигашем ФК Далиан, који је послао комплетан Б тим како би ојачани што пре стигли до Друге лиге и испунили амбиције града Лоудија. 

-Имамо јаку омладинску школу. Наше млађе селекције  се такмиче у провинцијској Супер А лиги и све су добро пласиране.Такође, са млађим селекцијама учествујемо на бројним турнирима широм Кине. Освојили смо многе трофеје и прва места са тим селекцијама, што ме чини  посебно  срећним као директора омладинске школе. 

На плећима Мишића су две одговорне функције које га, ипак, нису умориле.  

-Као шеф стручног штаба сениорске екипе и директор омладинске школе, имам пуно обавеза. Одговорност је велика. Није ми ништа тешко. Добри резултати ми дају снагу да радим по читав дан, а све са жељом да подигнемо фудбалско усавршавање и тренажни рад на још већи ниво. Многи се чуде и питају ме како успевам да два посла подједнако успешно радим. Одговарам да није тешко радити оно што се воли и што те чини задовољним.У свему овоме имам огромну подршку породице у Србији. Они су уз мене као што сам ја уз њих у сваком тренутку. Наравно да има и тешких тренутака, даљина и ностлагија чине своје, али се све разумевањем превазиђе.

Интернет спаја свет па је Мишић у току свих фудбалских дешавања у Србији и Браничевском округу. 

-Увек одвојим време да пратим догађаје у српском спорту и наравно у фудбалу. Посебно ме интересују клубови у којима сам радио као тренер: Звижд из Кучева, Табана из Јагодине, Јединство из Параћина, пожаревачки Млади радник, петровачка Слога и остали клубови од Супер до општинских лига. Имам пуно пријатеља и тренера чији рад  такође пратим са великим интересовањем.

Фудбалска сезона у Србији је завршена па нас је интересовало какви су Мишићеви  утисци о њој.

-Жао ми је што је Слога 33 из Петровца на  Млави, због система такмичења, који по мени није ваљан, морала да сиђе у нижи ранг. Радује ме улазак РСК из Раброва у Српску лигу „Запад“, а још више сам радостан што костолачки Рудар полако иде узлазном путањом и враћа се тамо где му је и место као угледном клубу из нашег краја. Жал остаје  што се, осим клуба из Кучева и клуб из Јагодина преселилио у нижи ранг, каже Мишић и поручује младима којима је спорт у срцу:

-Мој им је савет да пуно раде и уче, да морају да се жртвују, да буду упорни и истрајни када су им циљеви у питању. 

                                                                                              Раде Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content