2017-08-07T09:14:07+02:00 7. августа, 2017. 09:14 |

ТРИАТЛОН: Прегршт медаља за Пожаревљане

na tronuНа трећем Власинском триатлону самопревазилажења, Триатлон клуб „ПоЖаревац“ забележио је веома добре резултате. Наиме,  6. августа на Власинском језеру у организацији „Шри Чинмој Маратон тима“ одржане су две трке:  Спринт триатлон  у оквиру Купа Србије, као и  олимпијска триатлон трка у склопу Првенства Србије.

У спринт триатлону (750 м пливања – 20 км бициклизма – 5 км трчања) успешно су се показали Бранка Јерков, Александар Жегарац и Драган Керкез: Бранка је освојила 2. место у апсолутној елитној/конкуренцији, Александар је био  други у конкуренцији АГЕ  2 а Драган другопласирани у категорији АГЕ 4.

На Првенству Србије у олимпијском триатлону (1500 м пливања – 40 км бициклизма – 10 км трчања), Марко Десимировић је освојио треће место у апсолутној/елитној конкуренцији, док је у овој категорији, међу женама Ана Стојановић заузела друго место. Никола Ненадовић се у истој трци, у категорији АГЕ 1, нашао на трећем месту.

Поменумо и то да је за  Триатлон клуб „Пожаревац“ први пут  наступио Дејан Поповић, који се овим спортом, као индивидуалац, бави пет година наступајући на српским и европским такмичењима. Дејан је у апсолутној категорији у олимпијском триатлону, заузео четврто место.

В.Винкић