„Десанкини дани“ организовани поводом Дана Основне школе „Десанка Максимовић“ завршени су прошлог четвртка свечаном академијом одржаном у пожаревачком Центру за културу. Посета је била изнад очекивања, фестивалску приредбу пратио је велики број родитеља, ученика, сарадника и пријатеља школе, представници Школске управе, а испред локалне самоуправе присуствовали су председник Скупштине града Бојан Илић и чланица Градског већа Весна Пејић.
Госте је поздравио директор школе Златан Радовановић који је истакао да није лако носити одговорност и обавезу развоја установе, обезбеђења ученицима и наставном особљу најсавременијих наставних средстава.

Директор Радовановић је подсетио да су у претходном периоду, у школи реализоване бројне инвестиције. Између осталог, радило се на санацији и замени пода фискултурне сале, затим на надоградњи и санацији ограде школског дворишта, на преурећењу санитарних чворова, замени канализационих цеви, уградњи најсавременијег видео надзора у школској згради и дворишту, санирана је грејна инсталација… Учионице су опремљене најсавременијим наставним средствима и ИКТ технологијом…
На свечаности су уручене награде ученицима који су остварили запажене резултате на републичким такмичењима: Милану Роману, Николи Новаковићу, Анастасији Цветковић, Урошу Петровићу, Алекси Живковићу и Стефану Милојевићу. Такође, додељене су и јубиларне награде – 35 година наставници физичког васпитања Славиши Стевановићу и српског језика Радмили Пајкић, за 20 година проведених у школи учитељици Драгани Момчиловић и помоћној радници Весни Љубисављевић, а за деценију рада помоћној радници Златици Томић, наставници француског језика Сањи Манић и наставници биологије Весни Илић. Овом приликом, директор школе доделио је захвалнице председнику Скупштине града Бојану Илићу, чланици Градског већа Весни Пејић и вршиоцу дужности директора Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања др Браниславу Ранђеловићу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content