2019-04-23T18:48:50+02:00 23. априла, 2019. 18:47 |

Тридесет осма Мајска гитаријада у Пожаревцу

Панк рок групација „Atheist Rap“ из Новог Сада гост је  овогодишње 38. Мајске гитаријаде 2. маја на Моравској лагуни.

Овај музички састав основан је 1989. године, а пуну афирмацију доживео је деби албумом “Маори и Црни Гонзалес” (1993). Полуприватним каналима албум налази пут и до слушалаца на просторима у целом региону, који тада концертно нису били доступни бенду. Песма „Wartburg лимузина“ их доводи на врх свих топ листа на којима је била емитована. Од самога почетка свог рада били су изразито анти – ратно настројени, а и данас се истрајно боре против мржње и заглупљивања. Саркастични хумор је универзално потребан и примењив на овим просторима, тако да „Atheist Rap“ већ годинама уназад пуни клубове по региону.Бенд иза себе има шест студијских албума, један бест оф албум, ДВД лајв издање и албум издат уз монографију објављену поводом 20 година постојања бенда. „Atheist Rap“  наступа у саставу: Владимир Радусиновић Радуле (гитара и вокал), Александар Попов – др Поп (вокал), Александар Милованов Атзке (бубњеви), Зоран Лекић Леки (бас гитара).

У ревијалном делу 38. Мајске гитаријаде осим „Atheist Rap“- а наступиће и прошлогодишњи победник бенд „Алеја великана“ из Београда. Музика коју ствара овај бенд се најкраће може описати као мешавина фанка и психоделичног рока.Као највећи досадашњи успех бенда издваја се победа на 52. Зајечарској Гитаријади, али и победа на Мајској гитаријади у Пожаревцу. Такође су освојили две од укупно четири награде у финалу Демо феста у Земуну.

Подсећамо да је гитаријада подељена на такмичарски и ревијални део. Конкурс за такмичарски део отворен је до 25. априла. Мајска гитаријада ће се одржати 2. маја од 11,00 часова на простору Моравске лагуне код Пожаревца.