Пожаревачки фудбалски тренер, професор Горан Туфегџић је поново у Емиратима. Од првог јуна је шеф струке у Аџману, једном од 14 премијер лигаша у овој земљи као једини тренер из Србије (прошле сезоне су била чак петорица  са дипломама ФС Србије).Тако се Туфегџић обрео у друштву угледних светских тренерских имена која воде клубове у овој малој земљи од седам емирата.

 –Није се још завршило претходно првенство, а руководство клуба Аџман из истоименог града изразило је жељу да ме ангажује. Људи у Аџману воле фудбал. Раније су ангажовали тренере из арапског света да би после 15 година тај посао поверили једном Европљанину. Председник клуба је шеик Аџмана, Хамид бин Рашид, уједно и први човек Емиратске федерације. Млад је, амбициозан, европски оријентисан са јасном идејом и жељом да унапреди фудбал у Голфском заливу. Иначе, Аџман је леп емират, на мору, близу Дубаиа, објашњава Туфегџић.

У првом колу, Аџман је угостио велики Ал Наср, тим који вреди 70.000.000 евра, а који предводи чувени Аргентинац Рамон Дијаз. Играчи,  момци тренера Горана Туфегџића и његовог помоћника Андрије Ферлежа у том сусрету остварили су убедљиву победу од 3:0. 

                                                                                                 Р. Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content