02Целокупна туристичка понуда Србије и ове године представљена је на највећем светском Сајму туризма ИТБ у Берлину, који је одржан од 8. до 12. марта и на коме је учествовало око 10.000 излагача из 187 земаља. Посетиоци сајма имали су прилику да се упознају са богатом и разноврсном туристичком понудом Србије, пре свега, њеним природним богатствима, живописним градовима и културно-историјским наслеђем.

На штанду Туристичке организације Србије, најбоље из туристичке понуде представили су: туристичкe организацијe Београда, Војводине, Новог Сада, Чачка, Златибора, Ниша, Димитровграда, Пожаревца, Деспотовца, агенције Магелан Травел, Сербиа тоур оператор, Турорама, Wилд Сербиа Адвентуре, Робинсон Авдентуре Теам, Биг Блуе Травел, Луна Травел и хотели МК Ресорт, Златибор Мона, Вила Мајур, Туристички Кластер Срем, као и Министарство здравља Републике Србије и национална авио-компанија Ер Србија.

На Сајму су представљене новине у туристичкој понуди Србије са акцентом на понуду за активан одмор у природи, манифестације и гастрономску понуду, а као и претходних и ове године, ТОС је учествовао и у активностима Дунавског центра за компетенцију. Иначе, Немачка годинама представља једно од најважнијих тржишта за туризам Србије. Како је саопштено из ТОС-а, у Србији је у 2016. години забележено 63.935 долазака немачких туриста, што је за пет процената више у односу на 2015, и они су остварили 128.897 ноћења. Поред долазака и ноћења у хотелима у Србији, још 18.940 немачких туриста је на бродовима Дунавом посетило нашу земљу у прошлој години, наводи се у саопштењу.

Претходиле озбиљне припреме

Туристичка организација Града Пожаревца први пут је ове године учествовала на Сајму туризма у Берлину. Делегацију је предводила директорка Јелена Вуказић која је, пре одласка у Берлин, за наш лист изјавила да су се за ову прилику интензивно и озбиљно припремили, а у оквиру припрема израђене су и нове брошуре преведене на енглески језик.

Туристичку понуду пожаревачког краја Пожаревљани су представили на заједничком штанду са осталим градовима Србије. Свако је имао свој пулт на коме је изложио промотивни материјал. До 12. марта, до када је трајао Сајам, Пожаревљани су се поред осталог представили и филмовима о Милени Павловић Барили, Окружном здању, Виминацијуму као и пројектима ARCHЕST, ЉКИ, Гвардиа, ГАНИП… Била је то одлична прилика за промоцију Града и његових туристичких потенцијалала али и историјских и културних вредности пожаревачког краја.

Share.

Comments are closed.

Skip to content