2020-10-21T13:54:41+02:00 21. октобра, 2020. 13:54 |

Туристичкој организацији Пожаревца: Један златни и два сребрна кофера

Директор Василије Балдић

Туристичка организација града Пожаревца недавно је на Међународном фестивалу туристичких публикација  „Kофер слова“ у Kрушевцу освојила три признања. Организатори овог догађаја сматрају да и у доба пандемије, туризам мора остати динамичан сектор привреде.

Неопходно је креирање нових специфичних садржаја ради очувања конкурентности на туристичком тржишту и њихове презентације.

Туристичка организација града Пожаревца редован је учесник многих сајмова, па тако и 16. Међународног фестивала туристичких публикација „Kофер слова“ у Kрушевцу, на коме сваке године осваја високе награде.

Овогодишњи фестивал организован је „на даљину“ због тренутне епидемиолошке ситуације.

То није умањило квалитет манифестације. Конкуренција је била јака, што даље указује на велики значај штампаног пропагандног туристичког материјала и уложен труд туристичких организација Србије.

Фестивал је место у оквиру кога се размењују идеје, афирмишу дизајнери, аутори и фотографи публикација. „Kофер слова“ је изложбеног и такмичарског типа, награђују се туристичке публикације у 11 категорија.

ТОГП конкурисала је у 3 категорије и у свакој освојила по једну награду.
Златни кофер (прва награда) освојен је у категорији Допунски промотивни материјал урађен за 57. Љубичевске коњичке игре (брендиране маске са логоом Игара, Ергелом Љубичево, Виминацијумом, Галеријом Милене Павловић Barilli и спомеником кнезу Милошу Обреновићу, затим кесе, мајице, блок за писање, крпица за наочаре).

Сребрни кофер, односно друга награда, Туристичкој организацији припала је у категорији Вишелисна туристичка публикација до 50 страница (Ергела Љубичево), као и Сребрни кофер (друга награда) у категорији Туристичка мапа у оквиру које се налази мапа центра града у 3Д формату.

Према речима директора ТОГП Василија Балдића, сваке године се за овај фестивал осмисли нешто ново, било да је реч о неком издању или дизајну:

-Дизајн увек прати савремена стремљења и технологије. Како бисмо били препозантљиви и видљиви на туристичком тржишту, морамо овако да радимо и то је одраз праћена савремених токова у туристичким садржајима, интересантним потенцијалној публици и посетиоцима. Kроз квалитетан дизајн и праву информацију можемо привући туристе да дођу у наш град, каже директор Туристичке организације града Пожаревца.