Туристичка организација града Пожаревца у 2017.години

LJKIТуристичка понуда у најширем смислу, посебан је потенцијал Пожаревца са околином на који се рачуна и у новој години. О плановима Туристичке организације Града на промоцији и обогаћивању туристичких садржаја у 2017. години, нешто више сазнајемо од директорке Јелене Вуказић.

-Настављамо са брендирањем Љубичевских коњичких игара и, надам се да ћемо, уз сарадњу са локалном самоуправом, оправдати, достићи, па и превазићи циљеве које смо себи поставила у претходној, иначе врло успешној години.

Но, то се не односи само на Игре, већ на целокупну туристичку понуду Града која је, уколико се на прави начин буде развијала, једна од главних окосница за даље инвестиције у овом нашем подручју, истиче Вуказић, и додаје:

Ј. Вуказић
Ј. Вуказић

-Наши главни драгуљи су Ергела Љубичево и Археолошки парк Виминацијум и од тога нећемо одустати. Нове 2017. године наступаћемо самостално на Међународном сајму туризма у Београду и припремамо богат програм, на којем ће нам позавидети и велике туристичке организације. Намера нам је да се на свака два сата нешто дешава на нашем штанду, а имамо чиме да испунимо програм.

Вуказић најављује и наставак пружања подршке манифестацијама у пожаревачком крају, попут СФАС-а, Островаћког бећарца, Тодорове суботе, Рукумијских дана и слично. Планирано је и да се „освеже“ све брошуре, као и њихово штампање у потпуно новом руху, на више језика, како би биле привлачније за посетиоце. С тим у вези, у наредној години планирано је и учешће на бар једном озбиљном иностраном Сајму туризма, а реч је о Сајму у Берлину, заказаном за март.

Share.

Comments are closed.

Skip to content