2021-08-26T14:01:24+02:00 26. августа, 2021. 14:01 |

У атару села Берање: Мото крос трка

У атару села Берање, у недељу, 29. августа, са почетком од 12 часова, у организацији пожаревачког Мото клуба „Ватрени“, одржаће се Мото крос трка „Награда Пожаревца 2021“. 

Члан Градског већа Милан Јовић је на данашњој конференцији организованој овим поводом, позвао грађане да овог викенда посете Берање и присуствују овом јединственом догађају. Према његовим речима, Град Пожаревац потрудио се да помогне у организацији овог догађаја, у смислу уређења стазе, као и околног простора.

Балдић, Јовић, Боркановић и Ловре

Директор Туристичке организације града Пожаревца Василије Балдић истиче да ће ова манифестација употпунити, односно проширити туристичку понуду овог краја. Подсећа да је Град некада имао и одржавао стазу намењену оваквој врсти спорта, али да се са овом праксом паузирало све до данас. Уз помоћ Мото клуба „Ватрени“ и бројних ентузијаста, како је рекао, такмичење се на велика врата вратило у град. Балдић се нада да ће ова манифестација заживети и трајати дуги низ година.

Квалификације и слободни тренинзи такмичара организоваће се дан уочи отварања кроса, у суботу, 28. августа. Милица Боркановић, представница Мото клуба „Ватрени“ каже да је крос атрактиван вид спорта. Стаза је пуна скокова, због чега је и занимљива посетиоцима такмичења.

Потпредседник Ватрених Владимир Ловре напомиње да се квалификациона мото трка у граду организује први пут након тридесет година. Стаза је дуга 1.400 метара. Ове године осим учесника из Србије, најављени су и такмичари из иностранства – из Македоније, Мађарске.