Град Пожаревац био је домаћин радног састанка на коме се у присуству представника пољопривредних саветодавних и стручних служби, управних округа из Србије, локалних самоуправа из браничевског округа и Министарства пољопривреде разговарало о бесплатној расподели меркантилног кукуруза произвођачима млека и увођењу еАграра.

Бојан Динић, Саша Павловић и Александар Богићевић на конференцији за медије

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић је истакао да се ради о веома значајним пољопривредним темама и да су право на бесповратну испоруку кукуруза за исхрану стоке остварила 402 газдинства из браничевског округа.

Помоћник министарке пољопривреде Александар Богићевић је казао да је на састанку договорена испорука кукуруза за чији ће превоз и складиштење бити задужене локалне самоуправе.

-Пољопривредници који су прошли конкурс и налазе се на списку Републичке дирекције за робне резерве биће благовремено обавештени о дану преузимања кукуруза. Количина по музном грлу износи 240 килограма, рекао је помоћник министра.

Са радног састанка

Што се тиче увођења информационог система „еАграр“ носиоци активности су пољопривредне саветодавне и стручне службе уз подршку локалних самоуправа.

-Покушаћемо да дођемо до сваког пољопривредног произвођача, тако што ће свакоме бити омогућено да извади eID број који му је потребан за даљи процес, односно ажурирање података у самом РПГ газдинству, као и приликом конкурисања за субвенције. Процес увођења еАграра биће убрзан, тако да ће много брже и лакше моћи да се исплаћују субвенције пољопривредницима у истој години, закључио је Богићевић.

                                                                                    Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content