Власници електричних аутомобила у Голупцу своје аутомобиле могу напунити у центру Голупца. Два уређаја за пуњење електричних аутомобила поставило је Јавно комунално предузеће, уз подршку Општине Голубац. Прве електропуњаче у функцију су пустили директор Јавног комуналног предузећа Голубац Мирослав Милошевић и  директор групације  “Epsee” из Београда Владимир Џоџо.

Постављањем уређаја за пуњење електричних аутомобила  у  центру Голупца Јавно комунално предузеће даје допринос  на развоју туризма.

             -Била је прека потреба да се пуњачи за електричне аутомобиле поставе и у нашем месту. Сама изградња брзе саобраћајнице Пожаревац – Голубац дала нам је иницијативу да инвестирамо и  поставимо  ове уређаја и једни смо међу првима у нашем Округу, који су то учинили. Тако дајемо наш допринос  развоју туризма. Наше дестинације као што су Голубачка тврђава, манастир Тумане, река Дунав и здрава природа постале су све привлачније за многобројне домаће и стране туристе, каже директор ЈКП Голубац Мирослав Милошевић.

Обезбеђена је и продаја картица  и резервног  потребног кабла  приликом пуњења и коришћења  електропуњача.

      Групација  “Epsee” из Београда већ годинама ради на развијању инфраструктуре за паркирање, а у последње две  година и на развијању инфраструктуре за пуњење електричних аутомобила, посебно на туристичким локацијама у Србији, као што је и Голубац.

       Циљ Групације ,,Epsee’’ је да у уређаје за пуњење електричних аутомобила постави и на другим туристичким локацијама као што су Голубачка тврђава и манастир Тумане.

       – Ова дестинација Доњег Подунавље у будућности ће се још више развијати за шта је потребно  обезбедити добру путну инфраструктуру за електромобилност,односно за пуњење електричних аутомобила. У том смислу, ми смо заједно са Јавним комуналним предузећем и локалном самоуправом Голубац, након модернизације паркинг система имплентирали и најмодерније електропуњаче на централном  паркиралишту у овом граду, додао је Џоџо.

Share.

Comments are closed.

Skip to content