2019-10-08T20:37:21+02:00 8. октобра, 2019. 20:37 |

У ЧЕТВРТАК: 56. Уличне трке „ GRAND PRIX POŽAREVAC 2019.”

У оквиру прославе поводом Дана ослобођења Града Пожаревца, у четвртак 10. октобра на Тргу ослобођења, одржаће се 56. Уличне трке „ GRAND PRIX”. Овогодишњи промотер трка је Вера Николић, европска првакиња и светска рекордерка на 800м.

Организатор ове манифестације је Спортски Савез Града Пожаревца и Атлетски клуб Пожаревац под покровитељством Града Пожаревца.

На конференцији за медије која је тим поводом одржана данас у сали Скупштине Пожаревца, председник Спортског савеза Пожаревац Златан Костић, истакао је да ће се укупно одржати 25 трка на којима се очекује око 1000 такмичара узраста од предшколског до сениора из тридесетак градова Србије, а очекују се и гости из бивших pепублика уз око 2000 посетилаца.

-Учешће су најавили наши најбољи јуниори и сениори из целе земље међу којима су Амра Терзић, Теодора Симовић, Соња Столић, Ана Суботић, Елзан Бибић, додао је Костић.

Председница Атлетског клуба Пожаревац Дубравка Николић, истиче да су се многа деца након Уличних трка препознала у свету атлетике и наставила даље да се баве краљицом спортова.

-Прва трка биће промовисање Маратон клуба из Костолца и она почиње у 15 сати. Званично отварање трка планирано је за 16 сати, након чега почињу трке предшколаца, свих разреда основних школа, омладинаца, омладинки, војске, полиције и рекреативаца, јуниорке и сениорке. Последња трка почиње у 18:50 сати, у којој се такмиче јуниори и сениори и то је трка која је од ове године добила назив „Меморијал Јове Будимира“  човека који је себе уградио у овај спорт и атлетику подигао на високи ниво, рекла је Николић додавши да је из пожаревачког Атлетског клуба изникло много репрезентативаца који су касније постали и успешни тренери.

-Позивам сву деца која имају жељу да трче или да се баве неким спортом, да се опробају и у атлетици, рекла је Николић.

Првих пет најбољих такмичара из сваке категорије добијаће дипломе, док ће се за прва три места додељивати и медаље, а за сениоре, сениорке,  јуниоре и јуниорке обезбеђена је и новчана награда.

                                                                                                       И.Р.