2018-10-24T14:15:55+02:00 24. октобра, 2018. 14:15 |

У ЕКОЛОШКОМ ДОМУ НА ЧАЧАЛИЦИ: Горанска радионица за ученике шестог разреда

У оквиру пројекта „Заштита, очување, вишенаменско коришћење и подизање свести и знања о вредностима шума код младих“, у организацији Покрета горана Србије, а у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управом за шуме и Еколошким друштвом „Пријатељи Чачалице“, у Еколошком дому у Спомен парку у Пожаревцу, за ученике шестог разреда Основне школе „Свети Сава“, организована је горанска радионица. Осим ученика ове образовне установе, учешће у радионици узимају и ђаци осталих школа са територије Града Пожаревца, Смедерева, Жагубице и Велике Плане. Најбољи ће учествовати на завршној горанској радионици која ће се одржати 17. новембра у Београду.  

Циљ овог едукативног скупа је да се млади упознају са значајем шума, као и са подизањем ветрозаштитних појасева, расадничком производњом и врстама дрвећа које успева на овом подручју.

Иначе, Покрет горана Србије недавно је прославио 58 година успешног рада. У том периоду пошумљено је, затрављено и озелењено више од 407,5 хиљада хектара непродуктивних површина.