2019-10-09T08:36:05+02:00 9. октобра, 2019. 08:36 |

У голубачком насељу Радошевац: Почела производња дечије конфекције

Годину дана  од постављања камена темељца за изградњу Фабрике за израду дечије конфекције за тржише у Србији и  неколико земаља Европске Уније, у насељу Радошевац, протеклог месеца, фабрика је почела са радом, а у њој је тренутно око тридесет радника.

Фабрику је изградила италијанска фирма  „Magniticodiverona “ из Вероне, а иста фабрика већ постоји и  у румунском граду Берзанска. До краја године посао ће добити још 20 радника, првенствено жена.

За Голубац је ово  од велике важности јер је добар почетак  страних инвестиција и отварања нових радних места. Координатор овог пројекта за општину Голубац  Драган Фуруновић рекао је да се  после три деценије коначно отвара једна фабрика која ће много значити за локалну самоуправу и њене грађане.

-Већ дуги низ година општина Голубац се суочава са проблемом одласка младих ван граница наше земље као и у развијене средине у Србији, првенствено због недостатка посла. У последњих тридесет година ниједна фирма није отворена, а престале су са радом фабрика кекса у Браничеву,   Добри,  Клењу. Идеја актуелне локалне  власти је да била да се покрене  иницијатива и доведе неко од инвеститора да изгради неку фабрику или погон  у којима ће радити наши грађани, првенствено млади. Зато је власнику садашње фабрике који је саградио сопственим новцем у Радошевцу , општина Голубац помогла доделом парцеле, рекао је Фуруновић.

Готова конфекција одлази за Румунију, одакле се шаље купцима из неколико земаља Европске Уније.