У Галерији модерне уметности и на Тргу Народне библиотеке  „Вељко Дугошевић“  у Голупцу,  отворена је изложба која садржи 42 фотографије новог циклуса под називом „Дунав, моја прича“ слободног уметника  Ивана Грлића.

Грлић живи и ради у голубачком насељу Винци. Фотографије су настале у последње четири године, од тренутка када се, како каже, заљубио у Голубац и почео да проводи време тамо где је Дунав најшири. О аутору су говорили в.д. управника Народне библиотеке ,,Вељко Дугошевић’’ Милен Богојевић  и радница ове културне установе Марија Живановић Илић.

Изложбу је отворио директор филијале Пожаревац  „Дунав Осигурања“  Владан Миловановић.

        – Као представник Компаније која са поносом 40 пуних година носи име  Дунав, везано за нашу највећу и европску реку, која повезује многе земље, трудимо се да нашу улогу друштвено-одговорне компаније покажемо свуда где је то потребно, почев од културних, уметничких и спортских  манифестација, рекао је Миловановић.

-Инспирисан Дунавом, циклус фотографија настајао је лагано, природно и темељно, рекао је аутор. Вечно заљубљен у Дунав, Грлића је овога пута, за изложбу на тему природе, занимао портрет човека који је у директној вези са Дунавом и његов однос са реком. Естетика је на његовим фотографијама примарна, са снажним нагласком на светлу.

-Оно што је карактеристично за Грлићеве фотографије је да се штампају на посебној врсти свиле, тако да се ради о уникатним радовима, открио је в.д. управника Народне библиотеке  „Вељко Дугошевић“ Голубац Милен Богојевић.

Изложба садржи 42 рада на којима је Иван Грлић приказао сцене из живота људи који су везани за Дунав. Фотографијом се професионално  бави  25 година, први пут излаже пејзаже и ово је његово друго представљање у Голупцу.

У Овој години у Галерији модерне уметности Народне библиотеке „Вељко Дугошевић“ планирано је организовање 14 изложби различутих аутора, а ова је шеста по реду.

                                                                                                                                          Љ. Настасијевић

Share.

Comments are closed.

Skip to content