2020-10-14T09:20:28+02:00 14. октобра, 2020. 09:20 |

У Градишту додељене картице „Цена минус за 3+“

Председник општине Велико Градиште Драган Милић и председник Удружења „Покрет за децу три плус“ из Чачка, Владица Гавриловић, симболично су прошлог четвртка уручили картице „Цена минус за 3+“ намењене родитељима са троје и више деце помоћу којих ће ове породице моћи да остваре попуст при куповини робе и услуга.

 -Задовољство ми је што смо се окупили поводом теме како да повећамо број новорођене деце и тако превазиђемо проблем са белом кугом. Добре идеје око тога немају само локалне самоуправе и Влада Републике Србије већ и приватни сектор. За картице су се до сада пријавиле 83 породице са троје или више деце од којих је бар једно дете малолетно, напоменуо је Милић.  

Овој акцији у оштини Велико Градиште прикључили су се предузетници, јавна предузећа и установе: ЈКП „Дунав Велико Градиште“, Спортски центар Велико Градиште, Културни центар „Властимир Павловић Царевац“, Народна библиотека „Вук Караџић“, Женски одбојкашки клуб „ВГСК“, Силвер Лејк Инвестмент, Вила „Динчић“, Ресторан „Код Брке“, Касина „Код Ајдука“, Викинг Трејд, „Кнез“ ауто сервис, Дунав тим Стојановић, Компанија Стокић и Вила „Сунце“. Поред картица за треће дете,  Општина  свим бебама поклања аутоседишта а  родитељима обезбеђује  бесплатна паркинг места и новчану помоћ. Од нове године у плану је додела  ваучере у вредности  10.000 динара.. 

Удружење „Покрет за децу три плус“ из Чачка, формирано је пре три године. Према речима председника Гавриловића  друштво има обавезу да води борбу против „беле куге“, а да су од увођења подстицајних мера  од стране Владе Србије, већ евидентни позитивни резултати. Иначе, и сама „поносна картица“ својим називом исказује поштовање родитељима са троје деце и подстиче и друге родитеље на веће рађање.  У том смислу, поздрављен је предлог  председника Републике да се формира  министарство за бригу о породици, деци и демографији.

Картица „Цена минус за 3+“, због епидемиолошких мера безбедности, симболично је уручена мајци Марини Ранић. Остали ће бити обевештени где и како могу да је подигну. Свечаност доделе картице прошлог четвртка организована је у оквиру обележавања „Дечје недеље“, а поред Милића и Гавриловића присуствовали су још и потпредседница Удружења, Далиборка Несторовић, заменик предсеника Општине,Слађан Марковић, начелница Општинске управе Сања Стојадиновић и руководилац Одељења за друштвене делатности и заједничке послове Сузана Ђорђевић.