2017-09-26T11:54:41+02:00 26. септембра, 2017. 11:33 |

У Костолцу: ЛОКАЦИЈА ТЕШКА 160 МИЛИОНА ДИНАРА

Комплетна реконструкција четрдесет година старог објекта Спортске хале у Костолцу приводи се крају. Вредност радова је пројектована на 18,5 милиона динара, али је кроз поступак јавне набавке трошак сведен на 11 милиона динара, што је више од 30 посто уштеде.У окружењу хале ради се и Трг, коловоз, тротоари, а на простору између Основне школе, Дома омладине и стадиона „Рудар“ биће направљен парк и бројни спортско – рекреативни садржаји.

Када се поменуте инвестиције саберу са текућим радовима на Основној школи, добија се збирна цифра од око 160 милиона динара уложених на локацији око школа и хале. Иначе, на територији Градске општине Костолац теку радови и у сеоским месним заједницама, а представници Града Пожаревца и Градске општине истичу да се улагања тиме не завршавају.

СПОРТСКА ХАЛА КАО НОВА

 Са реконструкцијом Спортске хале од пода до плафона почело се у летњим месецима. Урађена је нова фасада, реконструисан кров, исхоблован паркет, замењена столарија и стаклене површине, адаптиране свлачионице и мокри чворови. Старо осветљење замењено је новом лед расветом, чиме је костолачка Спортска хала први објекат на подручју Града Пожаревца који је осветљен лед сијалицама.

Халу у реконструкцији, протекле среде, обишли су први људи Града, градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, председник Скупштине Бојан Илић, заменик градоначелника Саша Павловић, менаџер Града Митар Караџић и чланови Градског већа, заједно са председником Градске општине Костолац Иваном Савићем и његовим замеником Сашом Грубетићем.

Савић је том приликом подсетио на то да је уређењу Спортске хале, као и целог потеза око стадиона „Рудар“ могло да се приступи тек након што је Електропривреда Србије вратила земљиште и објекте локалној самоуправи. Потом је је верификовано скупштинским одлукама у Пожаревцу и Костолцу:

– Тек након тога смо могли да планирамо и инвестирамо у објекте, што смо ове године и учинили. Јавном набавком, која је имала пет партија, и то за реконстуркцију паркета, крова, стаклених површина, свлачионице и мокрих чворова и расвете, уштедели смо више од 30 одсто од 18 милиона, колико је пројектовано по премерима и предрачунима на основу тржишних цена. Објекат је већ приведен намени и функцији и када се ураде још неки детаљи у наредних неколико дана моћи ће да се користи.

Истовремено са реконструкцијом Спортске хале ради се и на уређењу простора око ње. Тренутно се изводе радови на поплочавању и поправци свих приступних стаза и платоа испред објекта – укупно 4.060 квадрата.

Радови теку и у Улици Боже Димитријевића, од семафора до Спортске хале, у дужини од 160 метара. Раде се и тротоари са обе стране, са леве у ширини од 4 метра и са десне од 2 метра. Средства за ту инвестицију у висини од 10 милиона обезбеђена су из буџета Града Пожаревца.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОЖАРЕВЦА БАНЕ СПАСОВИЋ

Највећи буџет до сада

             Након што је обишао Спортску халу и простор око ње, градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, истакао је да нема грађана другог реда, што се показује уједначеним улагањима на територији града Пожаревца, и додао:

            – Када радови буду заврши, овај ће простор бити у потпуно новом амбијенту. Иначе, на тој једној локацији у Костолцу уложено је укупно 160 милиона динара, с обзиром на то да се уз поменуте радове такође адаптира Основна школа „Јован Цвијић“. Вредност радова на школи износи близу 100 милиона динара, а завршавају се ових дана. Град Пожаревац балансира буџет тако да се инвестира у сва насеља, оба градска, Пожаревац и Костолац, који никада до сада није имао већи буџет и директна инвестициона улагања у комуналну и путну инфраструктуру и сеоска насеља, него ове године.

  УСКОРО СПОРТСКО – РЕКРЕАТИВНА ЦЕЛИНА

 Заменик градоначелника Саша Павловић, приликом обиласка костолачке Спортске хале, радова на асфалтирању и поплочавању тротоара у Улици Боже Димитријевића и будућег парка, са планираним бројним садржајима код Дома омладине и Основне школе „Јован Цвијић“, истакао је да се овим не завршавају радови на уређењу овог дела Костолца.

Пројектом је предвиђено да се на потезу између Основне школе, Дома омладине и фудбалског стадиона „Рудар“ направе спортско рекреативни садржаји. Вредност те инвестивије је 30 милиона динара.

– Радови који се обављају на том простору су комплексни и вишенаменски. Планирана је изградња трим стазе са тартан подлогом, изградња пешачке стазе од штампаног бетона, постављање нових клупа и фитнес справа, али и изградња галерије на отвореном са осам табли, које ће се користити за изложбе слика и других поставки. У оквиру тог комплекса биће постављени и шах столови и још једно дечије игралиште са безбедном подлогом и справама. У плану је и реконструкција кошаркашког терена и постављање нових рефлектора, тачније 24 стуба канделаберске расвете и постављање подне расвете са елементима тачкастог осветљења. Биће уређен и паркинг простор и постављена јавна чесма, најавио је  Павловић.