2020-05-21T13:42:08+02:00 21. маја, 2020. 13:42 |

У Градској општини Костолац:Близу 4.000 пакета на кућну адресу

Од 20. маја на територији Градске општине Костолац почела је расподела близу 4.000 пакета помоћи намењених најугроженијим становницима, које је обезбедио Штаб за ванредне ситуације Града Пожаревца. Пре почетка поделе, у спортској хали у Костолцу ускладиштено је 1.960 пакета хране и исто толико пакета средстава за хигијену. Појединачна вредност помоћи по особи износи 3.000 динара.

-Суграђани којима следују пакети помоћи су пензионери са територије Градске општине Костолац, чија су месечна примања испод 30.000 динара по евиденцији ПИО фонда и незапослена лица са евиденције Националне службе за запошљавање закључно са 31. мартом. Дакле, свако лице које се налази у евиденцији добиће по један пакет хране и пакет хемије. Пакети ће бити достављени и лицима са инвалидитетом, према евиденцији Међуопштинског удружења глувих и наглувих Пожаревац, корисницима једнократне новчане помоћи који су у последње две године били на евиденцији Центра за социјални рад Пожаревац и социјално угроженим ромским породицама према подацима удружења Рома Браничевског округа. Расподелу пакета врши педесетак волонтера који су помагали најстаријим суграђанима и током ванредног стања, уз техничку подршку јавних предузећа и привредних друштава која послују на територији Градске општине Костолац. Већ током првог дана расподеле, подељно је 400 пакета на кућну адресу уз обавезу примаоца да потпише да је пакет примио, истакла је Милена Церовшек, председница Привременог органа Градске општине Костолац.

Она је исказала захвалност волонетерима, радницима Центра за културу Костолац, јавним предузећима и привредним друштвима, који пружају подршку у реализацији овог јако обимног и захтевног посла.

                                                                                                            Д.Динић