2021-08-17T12:14:26+02:00 17. августа, 2021. 12:14 |

У Кличевцу: Основано повереништво Доста је било

Пожаревачки одбор Доста је било основао је месно повереништво у Кличевцу. Новопостављени повереник  ДЈБ је Ивица Миленковић, а чланови повереништва Зоран Марковић и Мирослав  Ивић. Милековић је том приликом рекао да је повереништво отворено након деловања од пет година, те да ће се борити за интересе места.

Том приликом Пожаревац и Кличевац посетио је Саша Радуловић, председник ДЈБ, који је истакао да овај догађај представља својеврсно озваничење деловања њихових чланова у овом селу. Радуловић је напоменуо да су  проблеми овог села  девастација плодног земљишта, миграција становништва због лоше инфраструктуре, потенцијална изградње регионалне…  Мештани су му се пожалили на одумирање села. То се, како је рекао, може променити тако што ће се најпре укинути субвенционисање страних инвеститора, а јачати мали домаћи привредници и пољопривредници.

Мештанима се том приликом обратио и Слободан Васић, председник Одборничког клуба Доста је било-РИИС Исток који је је рекао да оснивањем повереништва желе да политику приближемештанима.

– Локална политика је грејање, здрава еколошка средина, чиста вода, изношење смећа, чист ваздух. Тиме се баве одборници, тиме се баве мали месни одбори. Ми смо направили овај први месни одбор у једној сеоској средини из једног јединог разлога, а то је да приближимо политику вама. Неће месни одбор Кличевца да се бави високом, националном политиком. Наравно, ником то није забрањено. Бавиће се својим окружењем, својим улицама, својим сокацима, својом водом, својим грејањем, закључио је Васић.