У Костолацу, код Спортске хале, где се налазе и основна и средња школа, постављено је „паметно“ соларно аутобуско стајалиште.

Једна од предности таквог стајалишта је могућност пуњења мобилних уређаја уз помоћ уграђених УСБ прикључака, како објашњава председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, и напомиње да ће ту бити „wi fi“ зона, односно, бесплатно коришћење интернета, као и лед расвета, тако да ће ђаци бити сигурнији док чекају превоз.

Председник Серџо Крстаноски

Иначе, у костолачкој Градској општини је током прошле године сређено шест аутобуских стајалишта. Крстаноски за наредни период најављује још нових, и то на подручју села Острово, Петка, Кленовник и Стари Костолац, и додаје:

 

– С обзиром на то да је велики број путника на територији Градске општине, услед постојања две школе, „ТЕ-КО Костолац“ и издвојених предузећа, међу приоритетима нам је и сређивање аутобуских стајалишта. До сада смо их уредили шест, на улазу у Костолац, преко пута Полицијске станице, код Дома здравља и два стајалишта на Каналу. Ово последње је најсавременије и посебно је значајно због ђака.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content