2021-10-03T14:18:53+02:00 3. октобра, 2021. 14:18 |

У Костолцу почела ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

У подне је у Костолцу почела манифестација „Дечија недеља“. На платоу испред спортске хале окупљени су малишани, које су забављали учесници певачког такмичења „Костолац пева“, мађионичари, аниматори, кловнови, Маскоте „Пожаревац“, џин на штулама, Културно уметничко друштво „Костолац“, уз организовано цртање по лицу и ликовну радионицу Удружења „Кевро“. Разноврстан програм биће настављен и наредних дана.

Манифестацију је прогласио отвореном председник Градске општине „Костолац“ Серџо Крстаноски:

– Драга децо, ово је недеља посвећена искључиво вама, вашим правима, недеља када се чује дечији глас, дечија песма. Ово је недеља љубави и младости, једна од најлепших у години. Уживајте у игри, песми, друшењу, делите радост са другарима и нека осмех блиста на вашим лицима. Будите ми здрави и срећни и уживајте у сваком дану, јер је овај део детињства најлепши период у вашим животима, поручио је Крстаноски.

Уследили су музички наступи Дуње Драгић, Невене Гавриловић, Иве Беатовић и Јасмина Мухаремовића.

Манифестацију су организовали Центар за културу „Костолац“ и вртић „Мајски цвет“ из Костолца, под покровитељством Градске општине Костолац. Испред локалне самоуправе присуствовали су и помоћница председника Градске општине Маја Здравковић, чланица Већа ГО Маријана Божић, начелница Управе Градске општине Ана Тишма и директорка Центра за културу „Костолац“ Јелена Шаманц.