На платоу испред Спортске хале у Костолцу, у петак, 30. јула, са почетком од 19 сати и 30 минута, малишани ће уживати у представи „Чаробни колач“.

Власница посластичарнице “Пралина”, бивша чаробница, почела је да све заборавља. Заборавила је где су јој капа и варјача, заборавила је где је ставила орахе, заборавила је чак и тајни састојак од ког се прави Чаробни колач за Дан смеха, који се приближава. Пралина и њене помоћнице, Јагода и Вишња, су забринуте због тога, јер становници тог града насмејани су и срећни читаве године уколико поједу бар комадић Чаробног колача.

Истовремено, Лавинија, зла чаробница, украде Пралинину чувену књигу са рецептима, са идејом да уништи Дан смеха.

Јагода и Вишња крећу у потрагу за књигом са рецептима. Сретну Лавинијиног мачка Момчила, који обожава Пралинине колаче, као и сви остали у том граду.

Да ли ће им Момчило помоћи да га пронађу?

Да ли ће се Пралина сетити тајног састојка за Чаробни колач?

Да ли ће Лавинија открити да је добра у нечему а да није зло?

Шта ће се десити кад се открије да су Пралина и Лавинија сестре близнакиње?

Наравно, Дан смеха ће бити спасен, побеђује добро над злим и прича се завршава срећним крајем.

Представа је врло едукативна, говори о важности љубави, о пријатељству, о томе како открити шта је оно у чему смо добри.

Такође, кроз комуникацију публике и мачка Момчила, представа је изузетно интеркативна, деца учествују, такмиче се у смеху и одлучују како решити проблеме у представи.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content