2021-05-26T22:17:27+02:00 26. маја, 2021. 22:13 |

У Костолцу: Пријем за државне шампионе основних школа

Прва места на државном школском такмичењу, која су освојили фудбалери и гимнастичари из Костолца, повод су данашњег свечаног пријема младих шампиона у Градској општини Костолац.

Подсећамо да су ђаци костолачке Основне школе „Јован Цвијић“ извојевали прва места у футсалу и спортској гимнастици на Републичком првенству основних школа Србије, у организацији Савеза за школски спорт Србије. У озбиљној конкуренцији вршњака широм Србије, спортском борбом и тимским радом остварили су изузетне резултате.

Божић, Крстаноски и Церовшек

 

 

 

 

 

 

 

У скупштинској сали Градске општине Костолац угостили су их председник Градске општине Серџо Крстаноски, председница Скупштине ГО Милена Церовшек, чланица Већа ГО задужена за спорт и културу Маријана Божић, помоћница председника ГО Маја Здравковић и директорка Центра за културу „Костолац“ Јелена Шаманц.

Том приликом је одржана презентација посвећена овим младим државним шампионима. Потом су уз речи похвале и најављене даље подршке неговању спорта међу младима, фудбалерима и гимнастичарима уручени и пригодни поклони.

Милена Церовшек је том приликом истакла:

– Честитам на оствареним изванредним резултатима. Није лако победити на Републичком такмичењу на којем учестују школе из свих градова Србије. Нисте ни свесни чињенице да сте ви, остваривши овако високе резултате, на најбољи могући начин промовисали своју школу и Градску општину Костолац. Потврдили сте да је Костолац увек био и биће спортски град. Честитам. Ви сте понос Костолца.

Серџо Крстаноски је уз честитке и захвалност додао:

– Постали сте шампиони Србије. Победили сте у фудбалу своје вршњаке из Београда, Новог Сада, Куршумлије, Пирота… Гимнастичари су били бољи од Ниша, Суботице, Београда… То су врхунски резултати. Костолац у последњих двадесет година не памти да је неко истовремено био првак и у фудбалу и у гимнастици. Костолац је град угља и електричне енергије, али и град спорта. Имамо добре рукометаше, гимнастичаре, фудбалере. Знамо колико је тешко доћи до републичког такмичења из било ког предмета, посебне у екипним спортовима. Поносни смо на ваше успехе. Нама је овај резултат додатна мотивација да наставимо да улажемо у спортску инфраструктуру, а вама нека ова медаља на грудима биде подстрек да радите још боље.

Фудбалери и гимнастичари са наставницима и представницима Градске општине Костолац

На пријему су понаособ поздрављени окупљени млади спортисти, њихови наставници и тренери.

Гимнастичари су: Лара Шћекић, Нађа Поповић, Марија Миловановић, Ленка Огњановић, Виктор Асановић, Јован Црносељански, Богдан Павловић и Јован Тодоровић. Наставници који су их водили су Звездан Реџовић и Александар Шаманц, а тренери Никола Најдовски, Душан Маровић и Александар Антић.

Тим првака у фудбалу чине: Марко Волић, Сава Лалић, Јован Нонковић, Петар Стевановић, Елдијан Абдулаху, Никола Бундало, Лазар Јовановић, Вељко Ђорђевић и Страхиња Стаменковић, а водио их је наставник Милош Николић.

Младе спортисте је пратила и директорка Основне школе „Јован Цвијић“ Костолац Сунчица Марковић.