2021-06-03T21:10:24+02:00 3. јуна, 2021. 21:10 |

У Костолцу: Пријем за истакнуте ђаке

Успеси ђака костолачких школа се настављају. Ученик Основне школе „Јован Цвијић“ из Костолца, Милан Максимовић, освојио је прво место на Републичком такмичењу из српског језика и књижевности, док су се рукометаши и гимнастичари костолачке Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ на републичком надметању окитили сребрним медаљама. Тим поводом је за све њих данас приређен пријем у Градској општини Костолац, уз пригодне поклоне.

Домаћини су били председник Градске општине Серџо Крстаноски, председница Скупштине ГО Милена Церовшек, чланица Већа ГО задужена за спорт Маријана Божић, заменица председника ГО Маја Здравковић и испред Града, члан пожаревачког Већа задужен за Градску општину Костолац и месне заједнице Иван Пантић.

Божић, Крстаноски, Церовшек

Церовшек је уз честитке ђацима, наставницима и директорима школа истакла: – Захвални смо на начину на који представљате своје школе и Градску општину Костолац, јер сте ви, као и фудбалери и гимнастичари које смо угостили претходних дана, узор генерацијама младих и понос Костолца.

Крстаноски је указао на то да Градска општина Костолац дефинитивно постаје општина са најбољим младим спортистима у земљи, а од недавно се може похвалити и шампионом Србије из српског језика и књижевности међу основцима:

– Мала средина, која има нешто више од 14.000 становника, освојила је четири златне и две сребрне медаље на републичким такмичењима, што је јако велики успех који се не памти. Захвални смо младим спортистима, ученицима, њиховим наставницима, тренерима, који успешно представљају своје школе и Градску општину Костолац. Ови успеси су велики  не само за Костолац и Пожаревац него и за читав Браничевски округ. То показује да се добро ради са децом, да имамо талентоване ђаке, добре школе фудбала, рукомета, гимнастике и да Костолац не мора да брине о својој спортској будућности. Ово је свакако још један подстицај за локалну самоуправу да настави да улаже у децу, да се улаже у базне спортове и спортску инфраструктуру. У то име, још једном честитам на постигнутим резултатима и желим вам пуно успеха у наставку школовања, у спорту и животу.

Божић је том приликом рекла: – Имате пуно разлога да будете изузетно поносни на остварене успехе, као и ваши родитељи, наставници, директори школа, а захваљујући вама, разлог за понос имамо и сви ми у Градској општини. Надам се да ћете наставити вредно да радите, тренирате, учите и да ће таквих резултата бити још више.

Екупу рукометаша Техничке школе чине: Стефан Ђорђевић, Армандо Мурина, Алмир Џемајловски, Огњен Танасковић, Марко Ђорђевић, Немања Бундало, Никола Дончић, Лазар Ђорговски и тренер Никола Ђорђевић.

Гимнастичари Техничке школе који су освојили друго место на Републичком такмичењу су: Бошко Крстић, Богдан Михајловић, Лука Живановић, Давид Живановић. Са њима су радили тренери Душан Маровић и Александар Антић.

Ученике су овом приликом испред Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ Костолац пратили в.д. директора Нела Алексић и наставници физичког васпитања Марко Сузић и Предраг Милутиновић, републичког победника из српског језика и књижевности помоћница директора костолачке Основне школе „Јован Цвијић“ Весна Николић и наставница српског језика и књижевности Бојана Стојанов.