Пред нама је седми полумаратон „Трка легионара“, препознатљив и по јединственој рути која се пружа од Костолца до Археолошког локалитета „Виминацијум“. 
Полумаратон је заказан за суботу, 9. септембар, а пријаве учесника су окончане, с обзиром на то да је квота попуњена.

Носиоци манифестације, Центар за културу „Костолац”, у сарадњи са Спортским савезом Града Пожаревца и Маратон тимом „Пожаревац“ позивају суграђане и госте града да у што већем броју подрже учеснике на њиховом путу до циља и на тај начин и они буду део Костолачког полумаратона.

Иначе, у дану трка, од 9,30 до 13 сати, биће затворене и одређене улице у Костолцу:

За полумаратонску трку, улице трасе су следеће: старт трке испред Спортске хале, Ул. Романијска, Војводе Мишића, Првомајска, Партизанска, Јована Дучића (пут за плажу Топољар) и пут за насеље Острово (до 400м од кривине )

По окрету повратак улицама: Јована Дучића, Партизанска, Првомајска, Боже Димитријевића, Вељка Дугошевића и Николе Тесле.

По окрету повратак улицама: Николе Тесле (према Термоелектрани А), Кнеза Лазара (пут за ресторан Драгуљ).

По окрету повратак улицама: Кнеза Лазара, Кобалова (пут за насеље Стари Костолац), Вука Караџића, према Термоелектрани Б, од Термоелектране Б до циља трке у Виминацијуму.

Трка на 5. километара улице трасе: старт трке испред Спортске хале ул. Боже Димитријевића, Трудбеничка, Партизанска и Јована Дучића (пут за плажу Топољар). Окрет трке на 2.500 м (главна капија таже СРЦ „Топољар“, Ресторан Галија) по окрету повратак улицама:  Јована Дучића, Партизанска, Трудбеничка и Боже Димиријевића — улазак у циљ.

Траса Трке легионара

А. М. 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content