2021-03-22T14:17:26+01:00 23. марта, 2021. 10:10 |

У Костолцу: Више од 180 милиона за инвестиције

Председник Градске општине Серџо Крстаноски наводи да је текућа 2021. година, према структури и карактеру усвојеног буџета, капитална са 180 милиона динара за инвестиције. 

– Панирано је више од 180 милиона динара за инвестиције и припремљен је план јавних набавки за реализацију, како бисмо што пре започели радове. Ако све процедуре јавних набавки протекну како треба и послуже временске прилике, Костолац ће у 2021. години остварити можда једну од највећих капиталних реализација у последњих десет година, истакао је Крстаноски на последњем заседању Скупштине Градске општине Костолац и указао на неке од предстојећих активности:

– Костолац ће у наредних 120 дана бити велико градилиште. Очекује нас реализација једног од најважнијих капиталних пројеката на територији Градске општине Костолац. Радови почињу у понедељак, 25. марта. У питању је изградња фекалне канализације у 17 улица, у насељима Канал, Колиште и Дидино насеље, укупне вредности од 76 милиона динара. Више од 420 домаћинстава, после тридесет година, добиће фекалну канализацију. Овом инвестицијом биће затворено више од 600 септичких јама, биће унапређена хигијена у тим насељима, смањена загађеност земљишта, а значиће и економску бенефит пошто грађани више неће морати да издвајају новац за чишћење септичких јама. Након завршетка канализације, насеља Канал, Колишто и Дидино насеље имаће комплетну инфраструктуру и као последња фаза остаје путна инфраструктура.

– За улице Ивана Косанчића, Станоја Главаша, Колубарска, Козарачка и део Партизанске, расписана је јавна набавка која би требало да буде финализована у наредних месец до два месеца. Када се та инвестиција заврши, наставићемо са другим делом фекалне канализација, тако да је план да до краја године сва насеља у Костолцу добију фекалну канализацију, истакао је Крстаноски и додао да се за топлификацију села Острово припрема јавна набавка са планом од 700 метара за прву фазу:

– Ако набавка буде расписана у априлу, требало би да радове започнемо у јулу. То ће бити значајно осим за село Острово, такође за насеља Плажа и Виногради, јер ће цео тај потез добити топлификациону мрежу.

Председник Градске општине Костолац указао је и на то да је завршена реализација трогодишњег пројекта озелењавања и формирања нових дрвореда. Комплетан пројека је финализован, а током прва три месеца текуће године уложена су 43 милиона динара.

Расписане су јавне набавке за тартан подлоге за спортске терене иза спортске хале и на плажи, укупне вредности 5 милиона динара. Крстаноски најављује почетак постављања подлога у наредних месец и по дана. Завршена је јавна набавка за четрдесет најновијих клупа фирме „Корали“, рађених по ИСО стандардима, које ће у наредних месец дана бити постављене у парку код фонтане и код спортске хале. Окончана је набавка за постављање лед – билборда на три локације, у самом центру код раскрснице, код спортске хале и у парку код фонтане.

             А. М.