У оквиру промоције школског спорта, коју Културно – спортски центар Костолац по први пут организује на територији Градске општине Костолац, у Спортској хали је завршен први турнир. Ученици седмог и осмог разреда Основне школе „Јован Цвијић“ надигравали су се у фудбалу.

На школском турниру, који је почео 3. новембра, учествовало је 10 екипа са укупно 77 играча. Такмичење су отвориле екипе одељења 8/3 и 8/4. Успешнији су били играчи из 8/3 и убедљиво славили резултатом 6:1. У другој утакмици, одељење 8/1 победило је 7/3 са 5:0. Турнир је настављен 6. новембра, дуелом у коме је екипа 7/1 савладала вршњаке из 7/2 резултатом 3:0. У другој утакмици, одељење 7/5 тријумфовало са 3:1.

Најбољи играч и стрелац Душан Перић добија признање од Ивана Савића

Два дана након седмака почело је одмеравање снага ученика осмог разреда. Одељење 8/2 је лако дошло до победе против 8/6, резултатом 7:0. У последњој утакмици у овом колу, 8/3 је минималним резултатом (1:0) савладало одељење 8/1.

У прво полуфинале су се пласирале екипе 7/1 и 8/3. Осмаци су били успешнији и дошли до завршнице финалног дуела у коме су их чекали вршњаци из 8/2. Након неизвесне утакмице, екипа 8/3 је у финалу победила са 1:0, и славила прво место и златну медаљу. Друго место је освојило одељење 8/2, а такмичење је на трећем месту завршила екипа 7/1. За најбољег играча и стрелца овогодишњег школског турнира проглашен је Душан Перић.

Почиње Фестивал спорта

Како најављује директорка костолачког Културно – спортског центра Јелена Шаманц, и децембар ће бити обележен спортским дешавањима. Од 2. децембра почеће Фестивал спорта, најпре дефилеом, затим уткивањем беба и још низом активности:

– Циљ нам је да окупимо што више младих, укључимо их у свет спорта и заједно промовишемо здрав начин живота. Иначе, након турнира у мини рукомету, у коме учествују ученици петог и шестог разреда, следи надметање у кошарци за ђаке од шестог до осмог разреда. Нису заборављени ни нижи разреди. Тако ће се четвртаци такмичити у игри „између две ватре“, док за ученике од првог до трећег разреда следе Мале олимпијске игрице.

Сви турнири организију се у сарадњи са Основном школом „Јован Цвијић“ Костолац, под покровитељством Градске општине Костолац, у циљу промоције школског спорта који има важну улогу у стварању здравих животних навика код деце.

Сваког дана турнира публика, у којој је било од 50 до 120 посетилаца, стварала је сјајну навијачку атмосферу и била верна подршка својим школским друговима.

Share.

Comments are closed.

Skip to content