2021-01-04T18:51:42+01:00 4. јануара, 2021. 18:51 |

У Ковид болници: Благ пад броја хоспитализованих

У Kовид болници у Пожаревцу током празника дошло је до благог пада броја хоспитализованих. Тренутно су на лечењу 172 пацијента са симптомима корона вируса, од којих 168 из Браничевског округа. Ковид 19 је потврђен код 132 особе, док се за остале чекају резултати теста.

-Током јучерашњег дана прегледано је 17 пацијената, од којих је осам примљено у болницу, а истовремено смо на кућно лечење отпустили њих 14.  Нажалост, јуче су преминула три пацијента, из Пожаревца, Голупца и Малог Црнића, једна жена и двојица мушкараца, 1939. и 1948. годиште,  каже др Данко Никoлић, вршилац дужности директора Опште болнице Пожаревац.

Заузето је 16 респиратора, четири пацијента су интубирана, а 12 је на неинвазивној вентилацији.  Први пут после дужег времена нису заузета сва кисеонична места, а 85 пацијената прима кисеоник.

Смањио се и број запослених код којих је инфекција у току. У зеленој зони тренутно се лече 92 пацијента.

У саопштењу Опште болнице в.д. директора Данко Николић честитао је новогодишње и божићне и у име колектива Опште болнице пожелео грађанима добро здравље, више радости и лепих тренутака и замолио их да се не опуштају.

– Тренутна ситуација није довољно добра и може доћи до погоршања, нарочито након празника. Апелујемо да буду мудри и одговорни, да се придржавају мера и избегавају већа окупљања у затвореном простору, стоји у саопштењу.