2020-10-28T10:01:03+01:00 28. октобра, 2020. 09:57 |

У Ковид болници: На лечењу 25 пацијената

У Kовид болници у Пожаревцу, на Инфективном одељењу, тренутно је на лечењу 25 пацијената из Браничевског округа, са симптомима корона вируса.

Код њих деветоро потврђена је инфекција ковид 19, a за остале се чекају резултати. У последња 24 сата имали смо пет нових пријема.

-Више пацијената има потребу за додатним кисеоником, али нису заузета сва кисеонична места. Тренутно нема пацијената на респираторима, саопштавају из Опште болнице Пожаревац.

Међу здравственим радницима њих шест је позитивно на коронавирус, од којих су два на болничком лечењу. Клиничка слика хоспитализованих пацијената углавном је средње тешка.

У односу на прошлу недељу, ових дана приметан је пораст броја пацијената са ковид симтомима који се упућују у Општу болницу Пожаревац која је и даље у ковид систему.

-Апелујемо на грађане Браничевског округа да се придржавају свих прописаних и препоручених мера заштите, с акцентом на избегавање већих окупљања, поготово у затвореном простору. Ситуација је озбиљна и свако опуштање могло би довести до погоршања епидемиолошке ситуације, закључује директор ОБ Пожаревац Данко Николић.