2021-05-27T11:29:38+02:00 27. маја, 2021. 11:29 |

У Ковид болници: Смањен број хоспитализованих

У Ковид болници у Пожаревцу на лечењу је 40 пацијената са симптомима коронавируса, сви су из Браничевског округа.

У протеклом периоду евидентно је смањење броја оболелих и хоспитализованих. Током јучерашњег дана била су три нова пријема и шест отпуста на кућно лечење. Углавном је старија популација у болници и сви су невакцинисани. Њихова клиничка слика креће се од средње ка тешкој. Више од половине њих прима кисеоник. На респиратору је пет пацијената, двоје интубираних и троје на неинвазивној вентилацији (НИВ). Код једног здравственог радника потврђена је инфекција корона вирусом и он је доброг општег стања.

Из пожаревачке Опште болнице апелују на грађане да се вакцинишу у што већем броју, јер је вакцина дала велики допринос побољшању епидемиолошке ситуације. Клиничка пракса је показала да вакцинисани грађани ретко заврше на болничком лечењу и лакше подносе болест.

У зеленој зони смештен је 181 пацијент. Очекује се постепена нормализација рада ван ковид система. Од јуна ће се отпочети са издавањем термина за специјалистичке прегледе, додуше, у ограниченом броју, све док у црвеној зони има пацијената.