2020-11-10T13:29:52+01:00 10. новембра, 2020. 13:29 |

У Ковид болници у Пожаревцу: 99 пацијената

У ковид болници у Пожаревцу тренутно је на лечењу 99 пацијената са симптомима корона вируса, од којих је 17 из Београда, а остали су из Браничевског округа.

Инфекција ковид 19 је потврђена код више од њих 60, а за остале се чекају резултати тестова. Током јучерашњег дана имали смо 22 прегледа, од чега 9 нових пријема на болничко лечење.

Три пацијента су на респиратору, а пет на неинвазивној вентилацији. Око 60 њих прима додатни кисеоник. Све чешћи су тежи облици инфекције, па је и општа клиничка слика ковид пацијената углавном тешка.

-Инфекција је потврђена код 54 запослена у Општој болници Пожаревац, од којих је четворо хоспитализовано и њихово здравствено стање је стабилно. Почели смо контролне тестове код здравствених радника којима је истекао период изолације, очекујемо да се један број њих врати на посао. Због критичности ситуације и све већег броја новооболелих у Браничевском округу, апелујемо на грађане да поштују све прописане и препоручене мере заштите, каже др Данко Никoлић, вд директора ОБ Пожаревац.