2020-08-01T23:58:29+02:00 1. августа, 2020. 23:57 |

У Ковид болници у Пожаревцу: Хоспитализована 174 пацијента

У Ковид болници у Пожаревцу тренутно су хоспитализована 174 пацијента са симптомима корона вируса, од којих је 158 из Браничевског округа. Код половине потврђен је ковид 19, док се за остале пацијенте чекају резултати.
Четири здравствена радника Опште болнице позитивна су на коронавирус, док се седморо налази у самоизолацији због контаката са оболелима. Сви су у добром стању.

У последња 24 сата било је осам нових пријема и 21 отпуст. На респираторима је тренутно девет пацијената. Сва кисеонична места су заузета.

Сви пацијенти који су тренутно хоспитализовани у Ковид боници у лошијем су општем стању, него што је то био случај у претходном периоду, када је било и пацијената са умеренијим клиничким сликама.

Из тог разлога, из пожаревачке Опште болнице и даље апелују на грађане да се придржавају свих мера заштите, поготово током викенда када долази до већих опуштања и окупљања.

-Избегавајте гужве, затворене просторе, држите прописану физичку дистанцу, носите маске и појачано одржавајте хигијену. Заштитите себе и друге, поручују здравствени радници.

Поред такозване „црвене зоне“ у којој се лече ковид пацијенти, за грађане је ван Ковид болнице отворена и „зелена зона“ у којој је тренутно смештено 117 пацијената.