2021-01-15T14:12:28+01:00 15. јануара, 2021. 14:12 |

У Ковид болници у Пожаревцу: На лечењу 123 пацијента

У Kовид болници у Пожаревцу тренутно су на лечењу 123 пацијента са симптомима коронавируса, сви из Браничевског округа. Корона вирус потврђен је код 79 пацијената, док се за остале чекају резултати теста.

Током јучерашњег дана било је 15 пријема и девет отпуста на кућно лечење.  Нажалост, јуче су преминула два која су била смештена у црвеној зони. Реч је о жени и мушкарцу из Костолца и Жагубице, 1938. и 1934. годиште.

Тренутно, заузето је 13 респиратора, три пацијента су интубирана, 10 је на неинвазивној вентилацији (НИВ). Око 70 пацијената прима кисеоник. Клиничка слика је средње тешка и тешка.

Инфекција је потврђена код 16 запослених у Општој болници, од којих је само један на болничком лечењу.

Ситуација са корона вирусом је мало боља, притисак на болницу је нешто мањи, али се и даље на дневном нивоу хоспитализује између 10 и 15 пацијената.

Последњих дана уочено је да се на лечење враћају пацијенти који су прележали коронавирус, а јављају се са погоршањем општег стања. С тога из болнице апелују на све пацијенте отпуштене на кућно лечење да се строго придржавају прописаних терапија и савета лекара, јер последице короне могу бити фаталне.

Такође, моле се грађани да се не опуштају због благог пада броја оболелих, јер опасност од вируса није прошла, а свака реакција организма је индивидуална. Апелује се на грађане да и даље поштују епидемиолошке мере.

У зеленој зони тренутно се лечи 121 пацијент, приметан је пораст броја прегледа ван ковид система.