У свечаној сали Скупштине општине Кучево прошле суботе је потписано и уручено 96 уговора о стипендирању високошколаца.

Испред локалне самоуправе уговоре је студентима предала председница Општине Славица Булутић која је том приликом истакла да се и поред великих природних потенцијала Општина Кучево сусреће са бројним економских и демографским проблемима.

  •  Решење тих проблема лежи у вама, у вашој младости, интелигенцији и ентузијазму. Општина  улаже огромне напоре како би у нашу средину дошли инвеститоре и у томе полако долазимо до жељених резултата. Све то, међутим, праве ефекте имаће тек по завршетку вашег студирање и повратка у локалну средину која вас је стипендирала како би је, захваљујући стеченом знању учинили бољом за живот… С поносом могу рећи да је Општина Кучево  апсолутни лидер међу локалним самоуправама када је број студентских стипендија у питању, данас смо потписали 33 нова уговора, што са 63 већ постојећа чини укупно 96 одобрених стипендија. Поносимо се такође и висином средстава која из буџета издвајамо за ове намене, процентуално је то далеко више него у другим општинама, рекла је председница обраћајући се студентима.

Свечаности су, поред стипендиста и њихових родитеља, присуствовали и Владимир Стојановић, председник СО, Мица Лукић Раденковић, заменица председнице Општине, Зоран Велимировић, начелник Општинске управе, Љубиша Војић, председник Комисије за статутарна и кадровска питања и Давор Станојевић, члан Општинског већа задужен за просвету.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content