2020-08-21T13:56:17+02:00 21. августа, 2020. 13:53 |

У Малом Црнићу: Поверење Горанки Стевић и Малиши Антонијевићу

Тајним гласањем за председницу Скупштине поново је изабрана Горанка Стевић, а за председника Општине Малиша Антонијевић, обоје са листе „Александар Вучић – За нашу децу“.

Горанка Стевић је функцију председника Скупштине општине Мало Црниће обављала у претходна два мандата од 2012. до 2020. године. Чланица је СНС. За заменицу председника, такође тајним гласањем, изабрана је Данијела Станковић. Након давања свечане изјаве, Горанка Стевић је преузела председавање Скупштином и захвалила на поверењу и избору и рекла:

Горанка Стевић

– Обавезу председника Скупштине вршићу у складу са Уставом, Законом,  Статутом и Пословником, а у интересу Општине Мало Црниће и у интересу грађана наше Општине.

За секретара Скупштине постављен је Момчило Јовановић који ову дужност обавља од 2012. године.

Тајним гласањем одборника за председника Општине Мало Црниће поново је изабран Малиша Антонијевић из Српске напредне странке, који је и до сада вршио ову дужност. Његов заменик у овом мандату биће Данијел Сурдуловић.

 

Малиша Антонијевић

У име изабраних чланова Већа одборницима се обратио председник Општине и Већа Малиша Антонијевић, рекавши да ће носити одговорност, али и задовољство, јер су у протеклом периоду „сазидани јаки темељи на којима ће се у будућности даље градити поверење за живот у уређеној општини, месту просперитета где ће се рађати, школовати и запошљавати деца“. О развоју општине Мало Црниће Малиша Антонијевић је додао:

– У наредном периоду настављамо радове на пројектима водоснабдевања, радове на изградњи путне инфраструктуре, комуналног уређења, унапређења школства, културе, спорта али са великим акцентом на положај младих као и жена у нашој локалној заједници. Прека потреба ове општине је и изградња зграде вртића за нашу децу. Водићемо бригу о заштити животне средине, унапређењу и помоћи пољопривредним газдинствима, здравственим услугама као и бригу о туристичким знаменитостима. Већ смо показали да умемо да разговарамо са инвеститорима да дођу у Мало Црниће и биће нових запошљавања, нових фабрика, али и бриге о микро, малим и средњим предузећима.

Формиран је Одборнички клуб СНС на чијем је челу Предраг Стојадиновић и Одборнички клуб „Ивица Дачић – СПС – ЈС – Драган Марковић Палма“, којег је шеф Никодије Адамовић.

Општинско веће ће поред Председника и заменика чинити још пет чланова: др Александар Златковић, Александар Марковић, Драгиша Ђорђевић, Маја Лазић и Милан Марјановић.

Са конститутивне седнице

Због избора на функције у извршној власти, Скупштина је разрешила одборничких мандата председника Општине Малишу Антонијевића и његовог заменика Данијела Сурдуловића. Њихове одборничке мандате добили су Милош Мирковић и Зорица Ђорђевић из Српске напредне странке.

На почетку ове седнице, минутом ћутања је одата почаст недавно преминулом одборничком кандидату и некадашњем председнику Општине Мало Црниће Миодрагу Драганчету Марковићу.

Иначе, у Општини Мало Црниће, највеће поверење и 16 мандата добила је листа „Александар Вучић – За нашу децу“. Листа „Ивица Дачић – СПС – ЈС – Драган Марковић Палма“ има 4 мандата и они ће у коалицији вршити власт. У Скупштини општине Мало Црниће опозиционо ће деловати одборници три групе грађана са укупно 9 мандата: ГГ „УПП и мањине“ (4), ГГ „Горан Дачић – За родна села наше општине“ (3) и ГГ „Пресек“ (1).