2020-06-09T12:53:22+02:00 9. јуна, 2020. 09:48 |

Чачалица и Бурјан: Асфалтирање и топлификација

У улицама Моше Пијаде и делу ПП одреда тренутно се изводе радови на првој фази ове инвестиције која подразумева асфалтирање трасе у дужини од 525 метара, што са другом фазом чини укупно 1.275 метара. Вредност инвестиције је 107 милиона динара, а извођач радова Предузеће за путеве Пожаревац. У напредак радова лично су се почетком седмице уверили заменик градоначелника Пожаревца Саша Павловић и чланови Градског већа Славиша Стојковић, Дарко Мирковић и Далибор Миљковић.
Том приликом заменик градоначелника Пожаревца нагласио је да ће се овом инвестицијом добити нови и лепши изглед ове улице која представља један од главних транзита и улазака у град.
-У овом делу урадиће се нове пешачке и бициклистичке стазе у оба смера. Ширина тротоара ће бити 1 до 1,5 метара са једне и 1,5 до 2 метра са друге стране, а поједини делови улице биће обогаћени зеленим површинама. Ово је једна од најзначајнијих инвестиција на коју се дуго чекало јер је пре асфалтирања урађена кишна канализација, део топлификационе мреже и замена азбестно – цементних цеви. Ширина коловоза је око 6,5 метара што је за једну улицу која представља транзит кроз град сасвим задовољавајуће, казао је Саша Павловић.
Ради се и у пожаревачкој Месној заједници Бурјан. У току је проширење дистрибутивне мреже на локацији „Моравска 22“ и изградња топлопредајне станице у Улици Влајка Павловића. Вредност ове две инвестиције је близу 51 милион динара.

-У наредном периоду очекују нас бројне инвестиције у зони Ратарске улице, како изградња топлопредајних станица, тако и ширење дистрибутивне мреже до корисника. Њихова вредност је око 241 милион динара, што са ових претходних 51 милион значи да ће на територији Месне заједнице Бурјан само за радове на топлифицирању бити издвојено 292 милиона. Локација која ће у наредном периоду бити у изградњи је топлопредајна станица у Улици Влајка Павловића, а остатак који ће бити покривен је зона Ратарске улице до старе железничке пруге и део локације између Ратарске и Змај Јовине, који се граничи са Радничком улицом. У ранијим годинама урађен je део зоне између Моравске и Стишке улице, а сада ће се изградњом нове топлопредајне станице створити услови за завршетак зоне у Улици Влајка Павловића, појаснио је Павловић.
У Улици Димитрија Павловића завршено је дечије игралиште у вредности од 2 милиона динара. Неусловно игралиште је на иницијативу коју је покренуо одборник Драгослав Миловановић осавремењено.

-Месна заједница Бурјан је једна од приоритетних месних заједница за град Пожаревац. У склопу капиталних радова који се односе на проширење топлификационе мреже, одрађено је и ово игралиште где се свакодневно окупља више од педесеторо деце са родитељима. То је и једна од порука нас из локалне самоуправе, да мислимо на наше суграђане, да ћемо и оваквим садржајима унапређивати квалитет живота, као и свим другим залагањима који ће у наредном периоду довести до много бољих резултата у граду Пожаревцу, истакао је Славиша Стојковић, члан Градског већа задужен за друштвену делатност, социјалну политику и здравство.

                                                                                                                                                                        Д.Динић