2021-09-28T09:32:54+02:00 28. септембра, 2021. 09:32 |

У МЗ „Чачалица“ нов објекат до краја године

На простору некадашњег објекта Месне заједнице „Чачалица“ у Пожаревцу, који је пре неколико година у потпуности изгорео, гради се нова зграда површине 930 квадрата. Вредност пројекта је 25,6 милиона динара, извођач радова је фирма „Домтера“ из Ивањице.

Обилазећи локацију на којој се одвијају радови, градоначелник Пожаревца Саша Павловић је указао на то да се тренутно ради на изградњи темеља зграде.

– Радови су започети 13. септембра. Предвиђено је да се у новој згради, осим просторија које ће користити Савету Месне заједнице „Чачалица“, налазе и просторије намењене неком продајном објекту, продавници. Воде се преговори и са Здравственом установом „Апотека Пожаревац“ да се овде отвори испостава те установе. То ће свакако бити мултифункционалан обекат који ће користити грађанима ове Месне заједнице. Дуго су грађани чекали на ове просторије и обећање да ће бити изграђене је испуњено. Надамо се да ће до краја године објекат бити усељив, истакао је Павловић.

Председник Савета Месне заједнице „Чачалица“ Миодраг Рајић захвалио се грађанима МЗ на стрпљењу да се отпочне са градњом објекта као и локалној самоуправи, која је, како је рекао, у овом тешком времену проузрокованом епидемијом корона вируса, помогла да се изгради зграда ове Месне заједнице.

– Сада када су радови започети требаће нам мало стрпљења, али и много среће, пре свега да се епидемиолошка ситуација не погорша, а затим и да временски услови омогуће извођачу радова да заврши објекат у уговореном року. Остаје нам да по окончању радова, маниром добрих домаћина, организујемо усељење у нову зграду, изјавио је Рајић.