ФУДБАЛСКИ ПРКОСНИ ДАНИ 1999. У ПОЖАРЕВЦУ

(Из ратно – спортског дневника  Радета Сандића)

      Пожаревачки друголигаш „Млади радник“ био је незаустављив у игрању антиратних утакмица „Фудбалом за мир“. После сусрета са српсколигашем МИП-ом одиграног 4. априла, игране су и утакмице са екипама: Напредак (Крушевац), Сартид (Смедерево), Рудар (Костолац) и Колубара (Лазаревац), а 20. априла Пожаревљани су се срели и са београдским  Милиционаром. Игра је завршена резултатом 2:0 ( 2:0) за Млади радник.

      Утакмица је одржана на стадиону на Вашаришту пред око 1.000 гледалаца. Судија: Предраг Перенчевић (Пожаревац). Помоћници: Небојша Младеновић и Емил Јанковић из Пожаревца. Стрелци: Милошевић у 9. и Димитријевић у 42. минуту. Жути картони: Раденковић, Пајић, Манчић, Јовкић (Млади радник), Миловановић и Мулина (Милиционар).

      МЛАДИ РАДНИК: Мишић, Петковић, Ђорђевић, Раденковић, Лекић, Ранђеловић, Димитријевић, Арсић, Милошевић, Пајић, Марковић, Играли су још: Петровић, Стевић, Јоцић, Живковић, Јовкић, Нешић и Манчић.

      МИЛИЦИОНАР: Ковачевић, Ћирковић, Лалатовић, Ћосић, Ђукић, Јездимировић, Мулина, Марковић, Миловановић, Антић, Гвозденовић, Играли су још: Стефановић, Урумов, Куновац, Станишић, Богдановић, Ђерисило и Ђурић.

      Био је леп, сунчан дан, гост за респект. Прволигаш Милиционар и клуб домаћин  привукли су пожаревачке љубитеље фудбала на „Вашариште“ у великом броју, да уживају у квалитетној фудблаској представи.

      Пре почетка ове сусрета, фолклорни ансамбл Дома културе извео је на терену сплет српских кола, што је поздрављено бурним аплаузом. Потом су играчи обе екипе изашли на зелени травнати тепих, носећи велики транспарент на коме је писало: „Волимо те отаџбино

Share.

Comments are closed.

Skip to content