За председника Скупштине општине изабран Зоран Ћирковић који  је  и до сада обављао ту дужност

 

Коалиција окупљена око Српске напредне странке са изборне листе „Александар Вучић-Србија побеђује, СПС, ПУПС“, која је на локалним изборима освојила апсолутну већину, на конститутивној  седници Скупштине општине прошлог петка формила је локалну власт. Од 31 одборника владајућа коалиција има 21. После верификације одборничких мандата и полагања заклетве, тајним гласањем за председника Скупштине изабран је Зоран Ћирковић, који је на тој функцији био и до сада. Његов заменик је Данка Јовановић, а секретар Скупштине, Небојша Граовац.

01
Небојша Мијовић

После конститутивне одржана је седница прва седница на којој је за председника Општине изабран др Небојша Мијовић, коме је ово други узастопни мандат, а за његовог заменика Саша Марјановић.

Нови сазив Општинског већа чине: Богомир Павловић, Слободан Живановић, Војислав Живановић, Драган Фуруновић, Бидо Аломеровић, Дејан Јосић, Слободан Животић, Милош Томић и Зоран Богичић.

Истога дана одржане су и радне седнице новог Већа и Скупштине на којима су усвојене измене и допуне Одлуке о буџету за ову годину  и завршни рачун  за 2015. Именовани су и нови вршиоци дужности директора једног броја јавних предузећа  и установа као и чланови надзорних одбора.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content