У Великом Лаолу свечано je пуштен у саобраћај пут Велико Лаоле – Мало Лаоле у дужини од 2 километра. Пресецањем врпце то су учинили председник Општине Петровац на Млави Душко Нединић, државни секретар Министарства привреде Драган Стевановић и председник МЗ Велико Лаоле Небојша Влајић. Свечаности је присуствовао и Верољуб Арсић потпредседник Народне скупштине Републике Србије.

           -Након тридесет година добијамо квалитетан путни правац, који повезује ова два села и спаја два регионална пута скраћујући деоницу од Свилајнца ка Жагубици. Када се све то зна, није тешко сагледати важност ове деонице.

Захвалио бих пре свега председнику Републике Србије Александру Вучићу и Влади Републике Србије што препознају потребе мањих средина и раде на њиховом оснаживању. Такође, изузетно сам захвалан Драгану Стевановићу, државном секретару у Министарству привреде, уз чије смо залагање и подршку успели да остваримо овај пројекат. Напоменуо бих да је део средставаза ову инвестицију  обезбеђен кроз програм Министарства привреде „Градимо заједно“. Путје широк 5 метара,дужине је 2.030 метара и у његову изградњу укупно је уложено  22.924.160 динара. Наша општина је учествовала са 60 одсто средстава, истакао је приликом отварања председник Нединић и додао да је веомапоносан што је за релативно кратко време решен вишедеценијски проблем и елиминисана црна тачка између два села. На овоме  се, међутим, неће стати.

            -Имамо много планова, чека нас још много пројеката, настојимо да Општину у потпуности инфраструктурно уредимо и повежемо, како би даље радили на привредном и туристичком развоју. У наредном периоду нас очекују изградњапутева у Кнежици, Ждрелу, Бусуру и Шетоњу. Жеља нам је да од Петровца на Млави направимо погодно место за живот људи, да постане центар и понос источне Србије, рекао је председник.

Share.

Comments are closed.

Skip to content