2021-04-20T14:20:10+02:00 20. априла, 2021. 14:18 |

У Основној школи „Краљ Александар Први“: Формиран мини воћњак

 

У дворишту Основне школе „Краљ Александар Први“ у Пожаревцу формиран је мини воћнак са 22 саднице трешања и 11 садница јабука.

Садњу су обавили ученици пожаревачке Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“ и основци „Краља“ уз помоћ представника фирме РИО Костолац.

Директор  ОШ „Краљ Александар Први ” Горан Сегер,  истакао је овом приликом да је ова школа  својевремено  имала воћњак на углу улица  Чеде Васовића и Симе Симића.

-Жеља нам је да поново воћњаком привучемо пажњу ученика, и да сви заједно са нашим комшијама уживамо у плодовима свога рада. Важно је рећи да смо пре три године почели са оснивањем  ученичких задруга по школама  које ће бити носиоци оваквих и сличних пројеката. Пољопривредна школа ће нам помоћи да те саднице буду плодоносне,  рекао је Сегер.

Директор Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“ Видоје Вукашиновић, истакао је да је без размишљања прихватио предлог директора Сегера за садњом воћњака и да је ово очигледан пример добре сарадње једне основне и једне средње школе на територији Пожаревца.

-Као Пољопривредна школа пружићемо сву неопходну агро-техничку подршку како би воћке родиле и ученици убрали квалитетне трешње и јабуке.  Садницама је сада потребно  заливање, нега, резање, а  наша је жеља да ово не буде једини шкoлски воћњак. Спремни смо да помогнемо и другим школским установама у реализовању оваквих и сличних пројеката, истакао је Видојевић уз подсећање да Пољопривредна школа поседује радионицу  за прераду вишкова воћа и поврћа.