2021-04-22T14:15:50+02:00 22. априла, 2021. 14:15 |

У Основној школи „Свети Сава“: Сакупљен рециклажни материјал

Основна школа „Свети Сава“ из Пожаревца обележила је Дан планете Земље, а  ученици су са својим наставницима организовали акцију сакупљања рециклажног материјала у виду пластике, папира, лименки, батерија, старих електронских уређаја. Ученици су два месеца прикупљали материјал у својим домаћинствима. Слична активност планирана је и за јун.

Дан планете Земље се обележава у оквиру Еразмус+ пројекта „Заједно за зелену будућност“ у којем учествују и школе из Румуније, Турске, Мађарске, Италије и Естоније.

Директорка Маргарета Секуловић истакла је да  школа „Свети Сава“ као сертификована еко школа реализује сабирну акцију у коју су укључени ученици ове школе од првог до осмог разреда.

-Циљ наше акције је развијање и подизање еколошке свести наших  ученика као и указивање на значај очувања животне средине. Такође нам је циљ да од овог материјала и средстава које на овај начин будемо обезбедили прибавимо један контејнер за сепарацију, односно разврставање отпада, рекла је Секуловић додавши да је акција успешно реализована и у издвојеном одељењу у Ћириковцу.