У Народној библиотеци „Ђура Јакшић“ у Петровцу на Млави крајем јануара приређено је вече француске и руске озбиљне музике којом приликом је наступила сопран Катарина Миливојевић, рођена Петровчанка. Она је уз музичку пратњу Александре Дачић на клавиру, у првом делу концерта извела француске романсе настале у другој половини 19. и почетком 20. века композитора Габријела Фореа, Клода Дебисија и Франсиса Фуланка, док се у наставку вечери представила делима Михаила Ивановића Глинке, Чајковског, Рахмањинова и Корсакова. Две тачке на концерту извео је на гитари солиста Тодор Петровић.

Незаборавно вече са Катарином Миливојевић, казивањем стихова употпунили су Марта Миливојевић, Сандра Антић и Јован Ивковић.

Јадранка Грбиновић, директортка Библиотеке подсетила је публику да је Катарина Миливојевић већ наступала у амбијенту петровачке библиотеке, да је у свим приликама одушевљавала петровачку публику која је поносна на њен успех. Поменимо и то да је ова млада уметница завршила основне студије у Русији у Белгороду, а да мастер студије завршава у Санкт Петербургу.

                                                                                                                                                    Фото: РТВ Млава

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content