2020-09-23T13:02:18+02:00 23. септембра, 2020. 11:33 |

У петровачком вртићу: Савремено и безбедно игралиште

Малишани Предшколске установе „Галеб“ добили су на коришћење ново, савремено опремљено и по свим критеријумима безбедно игралиште, донацију Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Свечаности отварања игралишта присуствовали су и посланица у Скупштини Србије Наташа Ивановић, помоћник председника Општине Борис Гвоздић, заменик председника Скупштине општине Драган Маринковић и шеф кабинета председника Општине Христина Ђорђевић.

По речима Бориса Гвоздића, ово је треће дечје игралиште уређено по Правилнику о безбедности дечјих игралишта, али не и последње јер је у плану да се сва јавна дечја игралишта на територији општине уреде према одредбама овог документа. Тренутно је у изградњи дечје игралиште у парку „Мала вага“. Иначе, новоопремљено игралиште у ПУ „Галеб“ инвестиција је финансирана средствима Министарства државне управе и локалне самоуправе, рекао је Гвоздић.

Поред безбедних дечјих игралишта петровачка предшколска установа има потребе и за проширењем капацитета. Нова посланице Наташа Ивановић, која је ову дужност преузела са места директорке ове установе, истакла је да Општину очекује и доградња вртића која би требало да се реализује уз помоћ министарства.

Нова директорка установе Данијела Лазић потврдила је да је игралиште за малишане добило све неопходне атесте тако да је потпуно безбедно и најавила изградњу игралишта за децу јасленог узраста.

Драган Маринковић захвалио се министру Бранку Ружићу и донедавном посланику Милетићу Михајловићу на препознавању значаја ове инвестиције вредне око 4 милиона динара, чија је реализација започета прошле године али је због епидемије завршена недавно.